A medve és a laska (tészta)

Adag: 2
  • Megosztás:

Ha kizöldül a természet, akkor ez a szín a gasztronómiában is dominánssá válik, és ez egyben az az időszak, amikor megterem a két abszolút kedvenc alapanyagom, a medvehagyma és a zöldspárga. A kettőből is kiemelkedő, sőt talán nálam első helyen áll a medvehagyma, hiszen egyetlenegy levele felér egy csokor fűszernövénnyel. Fogyasztható nyersen salátaként, sőt úgy a legjobb, de bármilyen ételhez hozzáadva igazán karakteres ízvilágot kölcsönöz.

Elkészítés

A laskát sós vízben odatesszük főni, és eközben elkészítjük hozzá a med­ve­­­hagyma­pesztót. Minden más alapanyagot a turmixgépbe teszünk és jól összedolgozzuk, egy kenhető masszára számítsunk, szóval lazítható, ha még hozzáöntünk az olívából, ha meg túl folyós, akkor több sajt kell hozzá, de ez ízlés kérdése is. Ha megfőtt közben a laska, kimerünk a főzővízből egy jó merőkanálnyit, a többit leöntjük róla.  

Minden kész, hozzáadjuk a laskánkhoz a pesztót meg a maradék főzőlevet, majd óvatosan forgatjuk össze, hogy ne törjön össze a laska, és emulzió alakuljon ki. A medve­hagyma-­ropogóst egy enyhén kivajazott serpenyőben lényegében kiszárítjuk, nem pedig sütjük, szóval fokozott figyelem szükséges, mert egy perc alatt eléghet, ízben viszont sokat tesz hozzá, nem egy sima dísz. Jó étvágyat!