Mindkét étel nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, szinte percek alatt. Nem véletlenül gyűjtöttem őket e cím alá.

A partra vetett halak

A szépség ugye belülről fakad, az igazi kincs legbelül van. Nos, ez a halacskáinkra is igaz, mivelhogy csokoládéval töltött körtékkel vannak kibélelve.

Fotó: Damó Zsolt

Hozzávalók 2 főre:

• 1 db körte

• bármilyen csokoládé, de én kimondottan mogyoróssal ajánlom

• vajas tésztalap

Elkészítés:

Én kimondottan szeretem minden ételnek minden egyes elemét jóma­gam elkészíteni, egyet kivéve, az pedig a vajas tésztalap. Úgy érzem, ehhez túl rövid az élet, tehát ezt az egyet készen vásárolom. A körtéket kettévágjuk és kimagozzuk. A keletkezett mélyedés helyére kerül a csoki. Ráhelyezzük a tésztalapra és körbevágjuk, csak úgy szabadon, majd még egyszer a tetejére is. Mielőtt befödnénk a körtét, jól irdaljuk be, és jöhet rá a takarója. A tésztát finoman megvagdossuk, hadd lélegezzen, majd megkenjük tojássárgájával, végül mehet is a sütőbe. Akkor van kész, ha a tészta aranysárgára pirul. 15 perc az egész.

 

A rózsa legyen ehető

Fotó: Damó Zsolt

Hozzávalók 2 főre:

• 1 db édesburgonya

• száraz sajt

• 200 ml tejszín

• citromlé

Elkészítés:

A burgonyát meghámozom, majd vékony szeletekre vágom. Előveszek egy muffinsütő tepsit (biztos akad otthon), jól kiolajozom és egyenként kibélelem a lyukakat a burgonyaszirmokkal, majd megszórom őket egy kevés sajttal. A sü­tőben körülbelül 10 perc alatt készre sütöm 180 fokon. A szósz­hoz beleöntöm a tejszínt egy edénybe, és lassú tűzön melegítem, teszek hozzá citromlevet, sót, borsot, majd hozzáteszem a megmaradt reszelt sajtot. Két-három percig kevergetem, amíg össze nem áll, és már tálalható is. Könnyű előétel vagy vacsora.

 

Szöveg: Damó Zsolt