Koreai csülkös pacal

Adag: 10
  • Megosztás:

Elkészítés

A csülköt kicsontozzuk, majd 3 × 3 cm-es kockákra vágjuk, a lábakat hosszában kettényitjuk. A pacalt megtisztítjuk az esetleges zsiradéktól, majd egyforma, 2 × 6 cm-es csíkokra vágjuk.  

A csülökből megmaradt csontot és a lábakat alacsony szélű tepsibe helyezzük, majd 190-220 fokra előmelegített sütőbe tesszük 25-30 percre, amíg azok megpirulnak. Amíg a csontok pirulnak, felvágjuk a megtisztított zöldségeket. A hagymát és a fokhagymát vékony szeletekre, a kínai kel leveleit 2 × 10 cm hosszú metéltre vágjuk, a répát nagyobb háromszögekre, az újhagyma zöldjét 4 cm-es darabokra, a fehér részét finomra vágjuk. A gyömbért lereszeljük.

Egy vastag falú öntöttvas edényt kevés olajjal füstölésig hevítünk, ebben kérgezzük (pirítjuk, nem főzzük) a csülköt, amíg az szépen megpirul. A csülökkockákat kivesszük az edényből és félretesszük. A megmaradt zsiradékban karamellizáljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, pacalt, csülköt, lábakat, csontokat és a fűszereket a kocshugaru kivételével.  

A szószokkal beállítjuk a sósságot. Annyi zöldségalaplével öntjük fel, amennyi ellepi a hozzávalókat. Forráspontig melegítjük, majd lefedjük az edényt, és 120 fokos sütőbe tesszük 90 percre. Kilencven perc elteltével hozzáadjuk az algát, a répát és a kocshugarut, majd visszatesszük az edényt a sütőbe, ahol addig főzzük, amíg a csülök megpuhul. Miután kivettük a sütőből, csak akkor tesszük bele a kínai kelt, mivel nem szeretnénk, hogy túlságosan megpuhuljon.

Tálaláskor frissen vágott csilipaprikával, pirított szezámmaggal, újhagyma zöldjével szórjuk meg. Párolt rizzsel és pirított algával fogyasztjuk. A Schwarz Bistróban esetenként baozi nevű kínai gőzgombócba töltik, és szecsuani olajjal locsolják körbe.