Kacsamell burgonya mille feuille-jel, pirított gombákkal, erdélyi green curryvel és ropogós fodros kellel

Adag: 4
  • Megosztás:

Elkészítés

Erdélyi green curry szósz:

Pirítsuk meg a koriandermagot és a babérlevelet, majd morzsoljuk össze. Turmixoljuk le a lila hagymát, fokhagymát, tormát, zöld jalapenót, spenótot és friss bazsalikomot. Olvasszuk meg a vajat egy edényben, adjuk hozzá a turmixolt zöldségeket, az összemorzsolt koriandermagot és babérlevelet, majd öntsük fel a tejjel. Főzzük össze, amíg zöldes-krémes állaga nem lesz.

Sárgarépaolaj:

Melegítsük fel lassan az olajat, majd reszeljük bele a sárgarépát. Adjuk hozzá a kakukkfüvet, és addig melegítsük, amíg szép sárga színű nem lesz. A végén adjunk hozzá kevés pirospaprikát, keverjük össze, majd szűrjük le.

Burgonya mille feuille:

Hámozzuk meg és mossuk meg a burgonyát, majd vágjuk a lehető legvékonyabb szeletekre. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és az olvasztott kacsazsírral, majd jól keverjük össze. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben terítsük el a burgonyát nagyjából kétujjnyi vastagságban. Fedjük le sütőpapírral, és süssük 170 fokon 40 percig. Miután megsült, tegyünk rá súlyt és helyezzük hűtőbe. Kihűlés után szeleteljük fel, kenjük meg kacsazsírral, majd serpenyőben vagy sütőben pirítsuk meg/melegítsük fel.

Kacsamell:

Finoman vágjuk be a kacsamell bőrét. Forró serpenyőben kezdjük el sütni bőrrel lefelé 3-3 percig. Helyezzük a kacsa­mellet 180 fokos sütőbe 4-8 percre (a kacsamell vastagságától és kívánt sütési fokától függően). Amíg a kacsamell pihen, ugyanabban a serpenyőben pirítsuk meg a szeletelt gombákat 2-3 perc alatt, sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítve.

Fodroskel-csipsz:

Forró olajban (180 fok) süssük ropogósra a letépkedett fodros kelt, majd helyezzük papírtörlőre száradni. Sóval ízesítjük.

Tálalás:

Tálaljuk a kacsamellet a burgonya mille feuille-jel, a pirított gombákkal és az erdélyi green curry szósszal. A ropogós fodroskel-csipsz kiváló kiegészítője lesz az ételnek, amelyet a tányérra helyezhetünk díszítésként és ízesítésként.