Lecsós töltött paprika

Adag: 4
  • Megosztás:

Elkészítés

Lecsó:

A hagymát felkockázzuk. A paprikát lesütjük, meghámozzuk, majd felkockázzuk. A paradicsomot leforrázzuk, hideg vízben lehűtjük, meghámozzuk, majd azt is felkockázzuk. A szalonnát kisebb darabokra vágjuk, majd egy érclábosban kiolvasztjuk a zsírját, ebbe jöhet bele a hagyma. Mihelyt üveges lesz, beletehetjük a lesütött paprikát és a leforrázott paradicsomot. Enyhén sózzuk és dobjunk bele egy darab csípős paprikát.

Töltött paprika:

Keverőtálban keverjük össze a húst a rizzsel és a felaprított, megdinsztelt hagymával. Kellően sózzuk, borsozzuk, majd töltsük be a paprikákat. Jobb lesz a végeredmény, ha a paprikákat lesütjük, meghámozzuk és úgy töltjük meg, így viszont a megtöltésük elég macerás, könnyen elszakadhatnak. Egy próbát azonban mindenképp megér.

Összeállítás:

A megtöltött paprikákat beletesszük a lecsóba, és együtt készre főzzük. Ha túlságosan sűrűnek találjuk a lecsót, töltsünk hozzá egy kis vizet. Ha marad töltelék, készítsünk belőle gombócokat, és főzzük bele a lecsóba. A végén fűszerezzük borssal, és ha szükséges, sóval is.