Fürjtojás gombapástétommal

Adag: 4 |
Elkészítés

A gombát megtisztítjuk és négybe vagy vastagabb szeletekre vágjuk, a hagymát apróra kockázzuk. Egy serpenyőben jól felhevítjük az olajat, beledobjuk a gombát, és magas lángon körbepirítjuk. Ezután megsózzuk, hogy a nedvességet kiengedje, hozzáadjuk a hagymát, és néhány percig együtt pároljuk. Ezután robotgépben turmixoljuk, a masszát pedig visszatesszük a serpenyőbe, amelyben előzőleg habzásig hevítettük a vajat. Borsozzuk, beletesszük a kakukkfüvet, és a keveréket addig pároljuk, amíg pástétomállagúra sűrűsödik. Hideg tányérra kiszedjük, felületét fóliával védjük a kérgesedéstől. A szoba-hőmérsékletű fürjtojásokat lobogó vízben 2 perc 5 másodpercig főzzük, majd azonnal jeges vízben teljesen lehűtjük és meghámozzuk.

A tányérra vagy pirítósra gombapástétomot rendezünk el úgy, hogy a tojásoknak kis fészkeket alakítunk ki, amelyekbe belehelyezzük a tojásokat, és kanállal majonézt csurgatunk rá.

Ha meleg előételként szeretnénk tálalni, a gombapástétomot újramelegítjük, a fürjtojásokat forró vízben egy perc alatt szintén felmelegítjük, majd hollandit csurgatunk rá.- www.szekelykonyhaeskert.ro -