Marhahátszínes szendvics

Adag: 4 |




Elkészítés

A hagymalekvárhoz a cukrot az olajon karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt hagymát. Gyakran kevergetve addig főzzük, amíg lekvárállaga nem lesz. A végén balzsamecettel ízesítjük.

A zelleres majonézhez a diót 180 fokos sütőben öt perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. A zellert kevés sóval alufóliába csomagoljuk és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül egy óra alatt megsütjük. Amint kihűlt, meghámozzuk és felkockázzuk. Majonézt készítünk a szokásos módon. A majonézhez hozzákeverjük az összetört sült diót és a pürésített sült zellert, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A marhahátszínt sertészsíron elősütjük, kérgesítjük, hogy szép barna legyen, majd 180 fokos sütőben 15 percig sütjük, vagy addig, amíg a maghőmérséklete el nem éri az 50 fokot. Hagyjuk kihűlni, majd a lehető legvékonyabbra szeleteljük fel.

Szeleteljük fel a kenyeret (meg is piríthatjuk), majd kenjük meg zelleres majonézzel, tegyük rá a felszeletelt marhahátszínt, kenjük meg hagymalekvárral, szórjuk meg reszelt sajttal és fejezzük be a salátával. Borítsuk be egy másik szelet kenyérrel és fogyasszuk.



- www.szekelykonyhaeskert.ro -