Töltött karalábé

Adag: 4 |




Elkészítés

A karalábék kalapját levágjuk, meghámozzuk, a belsejüket kivájjuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük a karalábékat és a kalapjaikat is. Mialatt a karalábék főnek, összeállítjuk a tölteléket. 

Egy serpenyőben egy kis olajon megfuttatjuk a felaprított hagymát, hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, a kissé összecsapkodott mangoldot, a karalábé kivájt részét, hozzáöntjük a tejszínt, fűszerezzük a kakukkfűvel, sóval, borssal, majd addig főzzük, amíg a tejszín teljesen besűrűsödik. 

Ezzel a töltelékkel töltjük meg a karalábékat, megszórjuk reszelt sajttal, majd 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük őket. Mialatt a karalábék sülnek, elkészítjük a gombaragut. 

A gombákat az olívaolajon kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a felaprított hagymát, kis ideig együtt pirítjuk, majd felöntjük a borral. Amint a bor nagy része elpárolgott, hozzáadjuk a vajat, körkörös mozdulatokkal kavargatjuk, és hagyjuk, hogy a vaj elolvadjon. 

Krémes szószt kell kapjunk. Vigyázzunk, hogy a vaj ne csapódjon ki. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk felaprított tárkonnyal és petrezselyemzölddel. 

A töltött karalábéval tálaljuk. Jól illik mellé egy friss hideg száraz fehérbor.



- www.szekelykonyhaeskert.ro -